Nieuw voor de Waddenrace         Nieuw voor de Waddenrace       Nieuw voor de Waddenrace        
Voorstel voor beëindigen van de diepgang discriminatie.
Na bestudering van de einduitslagen van de afgelopen jaren, blijkt dat er maar weinig verschil is tussen de klassering van schepen in de diepe-  ten opzichte van de ondiepe klasse. De wedstrijd leiding wil daar om voorstellen om voortaan alle schepen in één klasse te laten varen. Op het inschrijf formulier hebben wij de deelnemers gevraagd wat zij hiervan vinden. Tot nu toe zijn er nog geen reacties op dit voorstel binnen gekomen.
De schippers hebben hier mee ingestemd. De waddenrace 2004 heeft maar èèn klasse.
De organisatie van de waddenrace heeft besloten om een extra prijs uit te rijken.
 De schipper en zijn bemanning die er inslagen om de beste voorspelling te doen, van de door hen te varen route met de daarbij behorende vaartijd, zal deze prijs winnen.  Met de route word de volgorde van de havens bedoeld. Als vaartijd de tijd tussen start en finish inclusief de voorgeschreven 4 uur rust zoals in het wedstrijdreglement is bepaald.            De voorspelling van de route en tijd dient zaterdag ochtend voor de start bij de wedstrijdleiding ingeleverd te worden.
De Alida wint deze prijs. Zij voorspelde hun route met slechts 6 minuten verschil met hun daadwerkelijk gevaren tijd.
De waddenrace op dvd.
Tijdens de waddenrace van 2003 zijn er uitgebreid filmopnames gemaakt van de race. Deze film beelden zijn samen gevoegd tot een korte beeld impressie van de waddenrace. Op het slotfeest van zondag avond zal "de waddenracefilm" vertoont worden. Een beperkt aantal kopieën van deze dvd zal beschikbaar zijn voor de liefhebbers, natuurlijk tegen een kleine vergoeding als bijdrage in de productiekosten.
Bestel de film op DvD door op de afbeelding te klikken. 

Kosten 7,50 €  + 1,50 €  verzend kosten. 

waddenrace de movie
SALSA CALLIENTE 
Salsa calliente is een 13 man sterke salsa band waar van de meeste muzikanten uit friesland komen.  Salsa calliente is ontstaan uit een bigband en bevat een uitgebreide blazers sectie. Onder leiding van saxofonist Kees Romers verzorgt de band al jaren optredens voor salsa avonden door het hele land. Salsa calliente staat garant voor een swingende avond met zeer dansbare muziek.