Welkom op de  website van Derk van Dieren

 

 

De kunst van het ontwerpen  

De kunst van het ontwerpen is, om de kennis die vele schippers hebben over te brengen op papier, om de ervaringen van anderen te combineren, om tot het product te komen waar de klant behoefte aan heeft en een goed schip te bouwen.

 

Interieuren

Het tekenen van een interieur is een spel tussen klant en ontwerper. De klant heeft zijn eisen en jij moet daar wat mee kunnen doen.  Persoonlijke smaak is vaak bepalend voor de stijl van een interieur. Goede technische oplossingen zijn altijd smaakvol, ongeacht de stijl van de inrichting. Iets wat goed gebouwd en bedacht is, is altijd mooi. Maar dat is weer persoonlijk.

 

 

"Roi Soleil" 2-pers. hut

Tuigplannen

Door veel te zeilen op zee krijg je goed inzicht in de eisen die aan een tuigplan worden gesteld. Bij het maken van z'n plan kijk ik eerst naar het beeld, wat is mooi, wat hoort naar mijn mening  bij deze boot. Van daaruit ga je rekenen en kijken of het technisch mogenlijk is.

 

"Koh-i-Noor "  tuigplan

 

 

Restauraties en bouwbegeleiding

Naast het werk aan de tekentafel wil ik ook af en toe wat bouwen, door het restaureren van houten en stalen schepen heb ik veel ervaring opgebouwd. Hierdoor kan ik mensen goed adviseren, niet alleen theoretisch,.......... ik heb het gedaan!!